T6 ticking noise when engine running

Dave27

New Member
Hello,
I'm new to this forum and I have had my 69' T6 150 manual for a few weeks now and noticed a ticking or clicking noise from the engine with the engine running. It's there from cold or up to temperature.
The van has done 8000 miles.
The noise is not really noticable when driving but when sat in traffic at idle with the window down it certainly is.

I wondered if anyone else had this issue.

Cheers
 

Dellmassive

204 T32 DSG LWB SPORTLINE PV MY18
VCDS User
Moderator
VIP Member
T6 Legend
can you get a sound clip or video of it?

do it on your phone, stationary.

then give it a coulple of revs . .

maube down by a wheel or under engine bay?

post it on youtube or other, then link to that on here.


possible DMF, idler pully, fuel lift pump, aux belt . . . etc etc etc
 

teamfly

Senior Member
T6 Guru
I hear a " tick tick tick " noise sometimes , not connected to engine speed , has always done it - I thought maybe adblue injector or something?
Keen to hear sound clip
 

Troj

Member
T6 Pro
I get a 'tick' noise on start-up (more pronounced from cold), goes away after a few seconds. It is linked to engine speed so I'm assuming its a sticky HLA and not a huge issue.
 

Dellmassive

204 T32 DSG LWB SPORTLINE PV MY18
VCDS User
Moderator
VIP Member
T6 Legend
I get a 'tick' noise on start-up (more pronounced from cold), goes away after a few seconds. It is linked to engine speed so I'm assuming its a sticky HLA and not a huge issue.
that will most likely be a few hydraulic tappets that were under pressure and drained down, . . . then refilled with oil under pressure within a few seconds at startup - thats normal.
 

Village

twin turbskies
VIP Member
T6 Guru
I get this. Think it’s a/c. Or at least it stopped when I turned the a/c off!
 
Top