H4 upgrade to H7 Coding help please?

T6ARF

Member
VIP Member
T6 Pro
Hello you good people of the T6 Forum! All being well, on Sunday I’ll be getting some Caravelle H7 headlights to replace my standard H4 units.... and as I understand it (thanks to @Spaghetti), once I’ve fitted these, my van will need to be coded for the unit to perform as VW intended. I.e. once coded, the four H7 bulbs, dipped and full beam should work together when full beam is activated.
So my question is this, is there anybody in the Midlands area who would be willing and able to help me with this in exchange for some cash, beer, wine etc???
I’ll be very grateful for your help with this, so thank you in anticipation.
Cheers, Matt
 

T6ARF

Member
VIP Member
T6 Pro
Well I managed to fit the caravelle headlights this weekend.... and what a ball ache.... on, off, on, off!!!
All was going well, got the first unit in place, switched on the ignition and ran through a visual check of all the bulbs.... DRL’s, sidelights, headlights and main beam.... all good! :thumbsup:
got the second unit in place and neither the DRL or sidelight were working (but as I’d put in LED bulbs I thought I’ll just rotate the fitting).... again, switch on the ignition, visual check, all good!:thumbsup:
But when I start the engine, after just a few seconds I get a ‘bulb out’ warning light???
Just a note.... all the bulbs I’m using are PHILIPS and not cheap rubbish!
So even though the DRL is on, I’m assuming the unit doesn’t like the LED bulb, as this is when the ‘bulb out’ warning light comes on (before I’ve tried the sidelights or headlights)?
In my previous H4 unit, I was running PHILIPS LED DRL’s with no problems, so I’m a bit puzzled by this?
Is this something that can be coded out?
@Spaghetti @Deaky ??
 

Spaghetti

T28 Camper.
VIP Member
T6 Legend
I use Osram W21w LEDs and get a bulb out warning if the battery voltage is slightly low (if it’s left for a week or so without starting). If I start it, and then start again later on the day when the voltage is good, I get no bulb out warning.

I’ve just put up with it, but should probably code it out
 

Peatey

Head Treacle Miner
VIP Member
T6 Legend
I use Osram W21w LEDs and get a bulb out warning if the battery voltage is slightly low (if it’s left for a week or so without starting). If I start it, and then start again later on the day when the voltage is good, I get no bulb out warning.

I’ve just put up with it, but should probably code it out
That's the same bulbs as i have, and exactly the same problem. If I start the van rev it switch it off and back on again everything is fine
 
Last edited:

T6ARF

Member
VIP Member
T6 Pro
I use Osram W21w LEDs and get a bulb out warning if the battery voltage is slightly low (if it’s left for a week or so without starting). If I start it, and then start again later on the day when the voltage is good, I get no bulb out warning.

I’ve just put up with it, but should probably code it out
Thanks for this reply @Spaghetti .... I thought I was doing something wrong.... hence taking the units off and on again!
I’ll hopefully get it coded out when I meet up with @Deaky to code the dipped/main beam issue! :thumbsup: :thumbsup:
Thanks again!
 
Top