1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Dial sweep

Discussion in 'VCDS / VAGCOM Information & Requests' started by StudleyGlass, 5 Nov 2016.

  1. Mark Woodhouse

    Mark Woodhouse Member VCDS User VIP Member T6 Pro

    Map
    StudleyGlass likes this.
  2. StudleyGlass

    StudleyGlass 150 DSG Combi Highline VIP Member T6 Legend

    Map
    What did mean by Alarm lock signal, is that a just beep when you lock the doors ?
     
  3. Mark Woodhouse

    Mark Woodhouse Member VCDS User VIP Member T6 Pro

    Map
    Yes it sounds on lock and unlock, will give it a try but may change as reminds me of the old moss alarm ;) albeit not on a mg metro
     
    Rob likes this.
  4. StudleyGlass

    StudleyGlass 150 DSG Combi Highline VIP Member T6 Legend

    Map
    Mmm I don't do beeping really lol
    Going to swap headlights to fogs on coming home mode next I think , when I get a minute
     
  5. Mark Woodhouse

    Mark Woodhouse Member VCDS User VIP Member T6 Pro

    Map
    Yes may try that myself, and where that's located
     
  6. StudleyGlass

    StudleyGlass 150 DSG Combi Highline VIP Member T6 Legend

    Map
    Its here apparently :)
     
  7. HHO

    HHO Senior Member VIP Member T6 Guru

    Map
    Moss alarms. That takes me back. I was posh - I had a Waso :whistle:
     
    NIKGRIFF likes this.
  8. StudleyGlass

    StudleyGlass 150 DSG Combi Highline VIP Member T6 Legend

    Map
    I have found this but how do you select fogs ? its just a tick box, do you have to change the letters in the box to the numbers?
     
  9. DaveyB

    DaveyB Senior Member VIP Member T6 Legend

    Map
    @StudleyGlass it's binary, so a 0 is remove the tick from the box, and a 1 is putting a tick in the box.
    If you look at the words at the end of the descriptor adjacent to the tick box of bit 6, i think it says something like "0 = headlight, 1 = fog light". Therefore tick in the box if you want it to be headlights; or, no tick in the box for fog lights. (Hope that helps).
    I did this on mine on Friday, it looks amazing with LED headlights, cos it puts the LED sidelights on with the fogs.
     
    Last edited: 27 Nov 2016
    StudleyGlass likes this.
  10. DaveyB

    DaveyB Senior Member VIP Member T6 Legend

    Map
    Spent ages on Friday messing about trying to get dial sweep sorted on VCDS. Every time i went in it said it was active. Turned VCDs off, turned it on, no joy. Gave up, packed it away, turned on ignition to drive off, then like a royal tool, realised the dials were already doing it. What a prize knob head. :mad:
     
    StudleyGlass and Pauly like this.
  11. StudleyGlass

    StudleyGlass 150 DSG Combi Highline VIP Member T6 Legend

    Map
    Thank you @DaveyB. I knew i was just being simple as usual.
    Yes thats better just need to swap the bulbs now to some white ones instead of yellow ;)

    I think i have done all i understand in there now. There are a couple of headings about separate door locking , is this when you can just unlock the drivers door with a press but a longer press opens all doors , i have had this on another vehicle before?
     
  12. DaveyB

    DaveyB Senior Member VIP Member T6 Legend

    Map
    I had a play with that function a couple of weeks ago, and did not get it to do anything different; one press of the key pad still unlocked everything. I was equally hoping that it'd be like other cars I've had where a single press unlocks driver door and a double press unlocks all other doors.
    I'm sure the function must do something similar, I just couldn't figure it out.
     
  13. StudleyGlass

    StudleyGlass 150 DSG Combi Highline VIP Member T6 Legend

    Map
    Fogs and LED's
    20161127_204338.jpg
     
  14. StudleyGlass

    StudleyGlass 150 DSG Combi Highline VIP Member T6 Legend

    Map
    UPDATE my vcds has just updated to a new version 16.8.4, any one had a look at it yet , or has it only arrived today?
     
    Last edited: 29 Nov 2016
  15. Teejay1

    Teejay1 Member T6 Pro

    Map
    Am I correct in thinking that you are mainly paying for the cable as someone has said? Also are the software updates free ?
     
  16. StudleyGlass

    StudleyGlass 150 DSG Combi Highline VIP Member T6 Legend

    Map
    Yes software updates are free, all part of the licence and cable package from ross-tech
     
    Last edited: 24 Jan 2017
    Teejay1 likes this.
  17. Leigh

    Leigh Member VIP Member T6 Pro

    Map
    Mine does it from the factory!

    I'm pretty sure it's part of the Comfort Dash package :p
     
  18. Pauly

    Pauly Senior Member Admin Moderator VCDS User

    Map
    Only the larger engines do it as standard
    I had to turn it on for my 140
     
  19. Dino

    Dino Member VIP Member T6 Pro

    Map
    Turned mine on with carista. Makes me laugh every time I see it for some reason.
     
    Jpmull likes this.

Share This Page